2,8 prosent av alle dommere og dommerfullmektiger har flerkulturell bakgrunn

2,8 prosent av alle dommere og dommerfullmektiger har flerkulturell bakgrunn

I Advokatfirma Andersen & Bache-Wiig AS har vi alltid vært opptatt av mangfold, og tror at det gjør oss til bedre advokater når vi har kolleger med en annen bakgrunn enn oss selv. Daglig leder Heidi Bache-Wiig og advokat Afi Boon, med bakgrunn fra Somalia og Vinje i Telemark, har snakket med Dagens Næringsliv om betydningen av mangfold i advokatstanden, forvaltningen og domstolene.

«Iadvokatfirmaet Andersen Bache-Wiig behersker de 15 advokatene til sammen 14 forskjellige språk. Ifølge seniorpartner Heidi Bache-Wiig skal de representere «den vanlige mannen i gata».

En undersøkelse DN har gjort viser at 2,8 prosent av dommere og dommerfullmektiger har flerkulturell bakgrunn. Det er ni av 545 dommere, og 11 av 177 dommerfullmektiger.

Det mener både Bache-Wiig og advokatkollega Afi Boon at kan svekke rettssikkerheten til deres klienter. De tror økt kulturell kompetanse vil styrke rettssikkerheten generelt.»

Les hele saken i Dagens Næringsliv.

https://www.dn.no/jus/mangfold/domstoladministrasjonen/merete-smith/28-prosent-av-alle-dommere-og-dommerfullmektiger-har-flerkulturell-bakgrunn/2-1-850726

Del dette innlegget

Facebook Twitter LinkedIn

NOTE! This site uses cookies and similar technologies.

If you not change browser settings, you agree to it. Saber más

Acepto