Nyttårsaften 2020 går fristen ut for å bestemme avkorting for forskudd på arv

Nyttårsaften 2020 går fristen ut for å bestemme avkorting for forskudd på arv

Har du gitt forskudd på arv? Ny arvelov kommer i kraft 1/1-2021, om noen få måneder. En viktig endring fra gammel arvelov er at forskudd på arv som er gitt en arving bare skal avkortes om det er gjort en, helst skriftlig, betingelse om dette.

Mange har gitt forskudd på arv, men ønsker at dette skal utlignes mellom arvingene senere, for eksempel når man dør. Etter gammel lov blir dette avgjort ut fra arvelaters forutsetninger noe som kan føre til unødvendige rettssaker, når en avdøds persons forutsetninger skal klarlegges. Den nye loven setter opp som betingelse for avkorting at dette er satt som betingelse fra den som gir gaven, eller arveforskuddet som er gitt.

En annen viktig endring i den nye arveloven er at arveforskuddet tas med når man beregner barnas pliktarv.

Har du allerede gitt en slik gave eller arveforskudd uten å sette noen skriftlig betingelse om avkorting må du informere mottager om dette, helst skriftlig, innen årets utløp. Fra første nyttårsdag 2021 er det for sent.

Dette kan gjøres som rekommandert brev, en erklæring som mottaker undertegner, eller på annen måte. Det sentrale er at det kan bevises at mottaker er kjent med betingelsen.

Vi bistår gjerne med å sette opp testamente eller erklæring om avkorting av arv, og sikrer at dette blir gyldig. Ta kontakt med oss på telefon 23283300 eller epost This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. eller This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Del dette innlegget

Facebook Twitter LinkedIn

NOTE! This site uses cookies and similar technologies.

If you not change browser settings, you agree to it. Saber más

Acepto