HYTTESAKEN SKAL BEHANLDES I NORGES HØYESTERETT

Hyttesaken skal behandles i Høyesterett

Høyesteretts ankeutvalg har i dag gitt samtykke til behandling av anken i den såkalte «hyttesaken», der eiere av fritidseiendom i Sverige har gått til søksmål mot staten om lovmessigheten av karanteneplikt utløst av overnatting på egen fritidseiendom.

Boligeierne vant frem i tingretten, mens Borgarting lagmannsrett i våres frifant staten.

Anken for Høyesterett gjelder spørsmålet om den omstridte karanteneplikten krenker hytteeiernes rett til respekt for private hjem og familieliv etter Grunnloven § 102 og EMK art. 8, samt deres frihet etter EØS-avtalen art. 40 og 36 til å sikre sin kapital og etterspørre tjenester i den forbindelse i et annet EØS-land.

Boligeierne er svært tilfredse med at landets øverste domstol nå har besluttet å slippe inn anken til behandling, og ser frem til å få presentert saken sin og å høre Høyesteretts syn på den.

Boligeierne har til nå vært representert av advokat Lars Marius Holm som prosessfullmektig og advokat Lina Kliukaite Smorr som rettslig medhjelper. For Høyesterett har professor Hans Petter Graver ved Det juridiske fakultet i Oslo påtatt seg å representere boligeierne som prosessfullmektig, mens advokatene Smorr og Holm vil bistå som medhjelpere. Vi er svært glade for å ha professor Graver med på laget for Høyesterett.

Del dette innlegget

Facebook Twitter LinkedIn

Advarsel! Dette nettstedet bruker informasjonskapsler og lignende teknologier.

Hvis du ikke endrer nettleserinnstillingene, godtar du bruken av dem. Lær mer

Jeg aksepterer