" /> " /> " /> Fremtidsfullmakt
Ffremtidsfullmakt

Fremtidsfullmakt

Har du tenkt på hvem som skal bestemme på dine vegne hvis du får hukommelsestap eller blir alvorlig syk. Flere og flere oppretter nå fremtidsfullmakt for å sikre fremtiden. Gjør du dette mens du er frisk og rask, kan du bestemme på forhånd hva som skal skje med deg og dine eiendeler dersom noe uforutsett skulle skje.

Mulighetene til å opprette fremtidsfullmakt kom med den nye vergemålsloven som trådte i kraft 1.7.2013. Bestemmelsen er ment å erstatte tidligere oppnevnelser av verge. Etter bestemmelsene om fremtidsfullmakt kan du selv velge om ektefelle, barn eller en nær venn skal være din fullmektig dersom du i fremtiden ikke selv er i stand til å styre din økonomi og treffe viktige avgjørelser. På denne måten trenger ikke lenger det offentlige å komme inn i bildet. Ved at du forbereder dette kan avgjørelser, selv etter at du selv ikke lenger er i stand til å ta disse, bli gjort i din ånd.

Jeg har holdt noen foredrag om fremtidsfullmakter og interessen er stor fordi man ser hvor viktig det kan være både for deg og familien din at du har gjort dette i god tid og mens du fortsatt er frisk. Hva du her kan bestemme er det nesten bare fantasien som begrenser.

Dersom du skulle bli syk og komme på sykehjem og ser at du ikke vil kunne flytte tilbake til hjemmet ditt, kan du bestemme at din fullmektig skal handle på dine vegne så vel når det gjelder å selge bolig, kjøpe ny tilrettelagt bolig, gi gaver, forskudd på arv, eller hva annet du måtte tenke ville være fornuftig. Fullmektigen vil opptre på dine vegne overfor det offentlige og private banker og institusjoner. Det kan ofte være lurt med en prat med advokat før fremtidsfullmakten opprettes, slik at den kan tilrettelegges spesielt ut fra ditt behov.

Du er hjertelig velkommen til å kontakte meg for en prat.

Heidi Bache-Wiig, advokat
Mob.: 90121075

Del dette innlegget

Facebook Twitter LinkedIn

Advarsel! Dette nettstedet bruker informasjonskapsler og lignende teknologier.

Hvis du ikke endrer nettleserinnstillingene, godtar du bruken av dem. Lær mer

Jeg aksepterer